Jaarrekening

Administratiekantoor CAN helpt bedrijven en ondernemers met hun jaarrekening maken, waarbij wij aan alle gestelde wettelijke eisen voldoen die aan de richtlijnen van de jaarverslaggeving gesteld worden.

Jaarrekening maken: wat houdt dat in?

De jaarrekening is het jaarlijkse financiële verslag van uw onderneming. De jaarrekening maakt duidelijk welke activiteiten uw organisatie in het afgelopen jaar heeft verricht en wat dit financieel heeft opgeleverd. De jaarrekening moet dan ook goed op uw financiële administratie aansluiten.  Alle verzonden en ontvangen facturen, omzetbelasting. maandelijkse overzichten, financiële rapportages et cetera komen berekend in uw jaarrekening terug. Hier maken wij een officieel overzichtelijk en duidelijk verslag van.  

U kunt ons administratiekantoor ook vragen om een geconsolideerde jaarrekening op te stellen.

Jaarrekening opstellen: drie onderdelen

Een jaarrekening opstellen bestaat uit drie onderdelen:

 • De Balans
  Dit is een momentopname voor de bezittingen, schulden en het vermogen gedurende een boekjaar. Uitstaande rekeningen, eventuele schulden en de inventaris worden hier allemaal in verwerkt.
 • Winst en Verliesrekening
  De winst en verliesrekening geeft een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van het afgelopen jaar. Dit geeft ook gelijk een goed inzicht hoe uw bedrijf er financieel voor staat. U ziet zelf waar de meeste kosten aan uitgegeven worden en hoeveel winst of eventueel verlies uw bedrijf maakt
 • Eventuele toelichting
  Bij een klein bedrijf hoeft alleen het aantal werkzame personen en de manier hoe de balans is opgesteld vermeld te worden. Bij middelgrote en grote organisaties worden er meer gegevens gevraagd en vaak moet hier een accountantsverklaring bij

Is een jaarrekening  opmaken een verplichting?

Een jaarrekening opmaken is voor elke onderneming verplicht. Kleine ondernemingen kunnen volstaan met een verkorte balans en een beperkte toelichting. Echter wordt een jaarrekening vaak gebruikt voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Geconsolideerde jaarrekening

Ook kunnen bepaalde financiële instellingen of de belastingdienst naar een geconsolideerde jaarrekening vragen.  Een geconsolideerde jaarrekening komen alleen bij BV’s en NV’s voor. Dit is de jaarrekening van de moeder organisatie, waarin de resultaten van de dochter(s) opgenomen zijn.

Naast het opstellen van uw jaarrekening, kunnen wij u ook helpen bij uw belastingaangiftes. In de meeste gevallen doen wij dit ook voor onze klanten.

Het belang van een jaarrekening

Een jaarrekening geeft een volledig inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf en dient de volgende redenen:

 • Een duidelijk overzicht van het afgelopen boekjaar
 • Geeft u inzicht in de financiële staat van uw onderneming
 • Meer inzicht krijgen in uw passiva en activa, bezittingen en schulden
 • Het vergelijken van uitgaven en opbrengsten met voorgaande jaren
 • Het afleggen van financiële verantwoording naar de belastingdienst
 • Met een jaarrekening kunt u uw bedrijf beter vergelijken met de prestaties van branchegenoten
 • Het kunnen overleggen van financiële gegevens aan banken en externe financiers  

Jaarrekening maken?

Wilt u een jaarrekening maken en dit liever door een financial controller laten verzorgen? Maak dan gelijk een afspraak of bel ons voor meer informatie voor een jaarrekening.

Aanvragen


“Met een jaarrekening weet u precies hoe uw bedrijf ervoor staat” 

Volg CAN op: roundedlinkedinroundedfacebook

Contact

CAN

Texelstroomlaan 36

1784 EB Den Helder

T 0223-621633

E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.adviesbureau-can.nl

Google maps

CAN Company Assistance Nederland   |   Voorwaarden  |  Privacy policy  |  Sitemap