Belastingtips

Onze belastingadviseur geeft in dit blog een paar nuttige belastingtips die u moet weten bij uw aangifte belasting of alle andere belastingzaken waar u met uw bedrijf mee te maken heeft. Kent u alle regels en wetgeving omtrent uw belastingaangifte? 

 

Belastingtip 1: kleine ondernemersregeling

Voor kleine ondernemers kent de btw wetgeving een financiële tegemoetkoming de zogenaamde kleine ondernemers regeling (KOR)

De kleine ondernemersregeling geldt alleen voor natuurlijke personen en samenwerkingsverbanden. Wat houdt dit in:

  • Indien u na aftrek van de voorbelasting per jaar minder dan € 1.346 aan btw moet betalen, hoeft u dit niet te doen. De vermindering is gelijk aan het btw bedrag.
  • Indien u na aftrek van de voorbelasting meer dan € 1.345 maar minder dan € 1.883 moet betalen, dient de vermindering berekent te worden. De vermindering is gelijk aan 2,5 keer het verschil tussen € 1.883 en het bedrag aan af te dragen btw.

Belastingtip 2: zakelijk gebruik privé auto

 

Indien u als zelfstandig ondernemer uw privéauto ook zakelijk gebruikt mag u € 0,19 cent per km als aftrekpost opvoeren. Daar verlaagd u de fiscale winst mee, waardoor u minder belasting betaalt.

Voor de btw mag u de onderhoudskosten en brandstof naar rato aftrekken. Hiervoor is echter wel een sluitende kilometer registratie vereist. Zonder sluitende kilometeradministratie bestaat de mogelijkheid om alle btw op de gebruikskosten van uw privéauto af te trekken en een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik op te voeren. Het forfait is 1,5% van de cataloguswaarde van uw auto incl. btw en bpm.

Belastingtip 3: besparen op de Box 3 heffing

In box 3 worden niet de werkelijke inkomsten belast maar een fictief rendement 4%. Dit geldt indien u het belastingvrije vermogen per persoon van € 21.139 overstijgt. Over dit fictieve rendement betaald u 30% belasting , de zogenaamde  1,2% vermogensrendementsheffing.  Indien uw vermogen de belastingvrije voet overstijgt, dan kunt u nog voor het einde van het jaar op de volgende wijze besparen:

  • Los eerst eventuele schulden af waarover geen aftrekbare rente wordt betaald.
  • Overweeg om een deel van uw privévermogen op een zakelijke rekening te storten. Denk er hierbij wel aan dat de verhouding redelijk moet zijn.

Voorbeeld:

Stel u steekt € 25.000 aan eigen vermogen in de zaak en u ontvangt op uw zakelijke rekening 1,2% rente van een bedrag van € 300. Hierover betaald u inkomstenbelasting van 42%, met een bedrag van € 126. U houdt dus € 174,- aan renteopbrengst over.

In box 3 ontvangt u dezelfde 1,2% rente dus € 300. Daarover wordt nu een bedrag geheven aan vermogensrendementsheffing van € 25.000 * 4%*30% = € 300,-  u houdt dus een renteopbrengst over van 0 euro. Het overzetten levert u dus een directe besparing op van € 174,-

Nog meer belastingtips van een belastingadviseur?

 

Als belastingadviseur   geven wij graag belastingadvies en belastingtips. Met onze diepgaande kennis en ervaring in belastingwetgeving en nieuwe regels, kunt u bij ons altijd terecht voor de laatste belastingtips om te kunnen besparen, minder belasting te betalen en optimaal van al uw aftrekposten gebruik te maken.


 

Volg CAN op: roundedlinkedinroundedfacebook

Contact

CAN

Texelstroomlaan 36

1784 EB Den Helder

T 0223-621633

E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.adviesbureau-can.nl

Google maps

CAN Company Assistance Nederland   |   Voorwaarden  |  Privacy policy  |  Sitemap